MISTERIJA KOFERA KOJI JE NOSIO DAVID, BIVŠI MUŽ ANE KNEŽEVIĆ: Sprejem poprskao kameru na zgradi, a onda...
Ana Knežević, Foto: Printscreen/Društvene mreže

NESTANAK

MISTERIJA KOFERA KOJI JE NOSIO DAVID, BIVŠI MUŽ ANE KNEŽEVIĆ: Sprejem poprskao kameru na zgradi, a onda...

Španska policija je takođe pronašla snimak sa sigurnosne kamere

Objavljeno:

Agenti koji istražuju nestanak Ane Knežević Henao, zbog čega je njen bivši suprug David Knežević u nedelju uhapšen na aerodromu u Majamiju, veruju da je upravo Knežević (36) u danu kada je Ana nestala, crnim sprejem poprskao kameru zgrade u kojoj Ana živi u Madridu, ušao sa kacigom na glavi, a potom izašao sat vremena kasnije, noseći u rukama jedan kofer.

Šta se u tih sat vremena dogodilo u stanu u naselju Salamanka, gde se Ana Knežević doselila nakon burnog razvoda sa suprugom kako bi se odmorila, ostalo je nepoznato i policija po svemu sudeći radi na tome.

Španska policija je takođe pronašla snimak sa sigurnosne kamere, na kojoj se vidi kako Knežević kupuje isti brend spreja kojim je poprskana kamera na ulazu u zgradu, a par sati ranije, u istoj prodavnici kupuje lepljivu traku. Takođe su pronašli ženu koja je izjavila da joj je Knežević tražio pomoć oko prevoda poruka koje su sa broja telefona njegove nestale žene kasnije poslate Aninim prijateljima.

Osim toga, dodatnu sumnju na Kneževića bacio je i podatak koji je policiji otkrio vlasnik jedne agencije za iznajmljivanje automobila iz Beograda. Ispričao je kako je Knežević tih dana iznajmio automobil „pežo“ i njime prešao više od 7.000 kilometara.

Na tom automobilu je zatamnio stakla, a vlasnik je primetio i oštećena na ramu koji drži tablicu. Paralelno sa tim, španskoj policiji se javio jedan muškarac koji je ispričao da su mu ukradene registarske oznake sa automobila, a pregledom snimaka sa naplatnih stanica oko Madrida, uočen je iznajmljeni „pežo“ upravo sa tim tablicama.

1 / 5 Foto: Broward County Sheriff

Prijatelji alarmirali policiju

Da se Ani nešto dogodilo u Španiji, prvi su posumnjali njeni prijatelji nakon što su dobili čudne poruke na lošem španskom jeziku. Kako im se nije javljala, odlučili su da pozovu policiju, a njena najbolja prijateljica je otputovala u Španiju. U razgovorima za medije tih dana otkrili su da je Knežević nezainteresovan za potragu, što im je odmah bilo sumnjivo. Te sumnje dodatno je potpirio podatak da je iza Ane i Davida težak i buran razvod, odnosno spor oko podele imovine, kao i podatak da je Knežević u SAD odbio poligrafsko testiranje.

Inače, Ana je Amerikanka kolumbijskog porekla, dok je David rođen u Beogradu. Zajedno su bili vlasnici firme EOX Technology Solutions koja se nalazi na Floridi, a bavi se održavanjem računarskih mreža i IT tehnologijom. Venčali su se 2011. godine, a firmu čiji je Knežević bio osnivač, a Ana generalni direktor, otvorili su pre 12 godina.

Mediji u Sjedinjenim Američkim državama su objavili da se njihova imovina procenjuje na oko 15 miliona dolara, te da su vlasnici tri kuće od kojih jedna vredi 910.000 dolara.

Bonus video:

00:22

Ubistvo u Čačku

(Espreso / Nova / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.